Zoeken

Eerste wereld-marokkanen aangekomen in Marokko

8 februari 2022 - 18:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Op maandag 7 februari landden de eerste wereld-Marokkanen op de luchthaven Mohammed V in Casablanca, na meer dan twee maanden te hebben gewacht op de heropening van de Marokkaanse luchtgrenzen. Die werden in november gesloten om de verspreiding van de Omikronvariant te beperken.

Marokkanen uit het Franse Toulouse waren gisterenochtend dolgelukkig toen ze in Casablanca aankwamen aan boord van één van de eerste vluchten van Air Arabia. Ze werden eerst onderworpen aan het geldende gezondheidsprotocol, namelijk het voorleggen van de gezondheidspas en een negatieve PCR-test van minder dan 48 uur oud, en moesten ter plaatse ook een sneltest ondergaan, alvorens met hun dierbaren te kunnen worden herenigd, schrijft MAP.

Lees ook: Dit zijn de vereisten om naar Marokko te kunnen reizen

De controle aan de grenzen wordt uitgevoerd overeenkomstig de geldende wetgeving en de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondhei, op basis van de nationale en internationale epidemiologische situatie, aldus Mohamed Moussif, hoofdgeneesheer van de luchthaven Mohammed V, in een verklaring aan de pers.

In Marokko wordt de controle in twee fasen uitgevoerd: eerst wanneer het vliegtuig landt via de negatieve PCR en de vaccinatiepas en vervolgens via een sneltest. Hij legt uit dat passagiers niet hoeven te wachten, ze worden in geval van een positieve test ingelicht en gevraagd om zichzelf in quarantaine te plaatsen.

Lees ook: Nederlandse Marokkanen afgeschrikt door inreismaatregelen Marokko

De Marokkaanse regering kondigde deze langverwachte heropening van het luchtruim voor vluchten van en naar Marokko voor 7 februari aan, nadat er in de afgelopen weken een duidelijke verbetering was in de epidemiologische situatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team