Zoeken

Marokko versoepelt inreismaatregelen op luchthavens

2 maart 2022 - 09:00 - Marokko

©

Marokko heeft besloten de controlemaatregelen bij de aankomst in de luchthavens te versoepelen. Van nu af aan zullen de sneltests enkel steekproefsgewijs worden uitgevoerd.

"Bij aankomst op de Marokkaanse luchthavens worden niet langer systematisch alle passagiers gescreend, enkel de snelle antigeentesten worden nog willekeurig uitgevoerd," schrijft de Nationale luchthavendienst van Marokko (ONDA) op zijn Facebook-account.

Lees ook: Nederlandse Marokkanen afgeschrikt door inreismaatregelen Marokko

Dinsdag kondigde het ministerie van Volksgezondheid ook het einde aan van de omikrongolf. Afgelopen week zette de daling van het aantal nieuwe gevallen voor de vijfde achtereenvolgende week door, waardoor ook de versoepelingen kunnen worden verdergezet.

Lees ook: Marokko: pleidooi voor volledige opheffing gezondheidsbeperkingen

Voor de rest blijven de voorwaarden voor toegang tot Marokko voorlopig ongewijzigd. Deze omvatten het voorleggen van een goed ingevuld gezondheidsformulier voor passagiers, dat online kan worden gedownload, het vaccinatiepaspoort en het negatieve resultaat van een PCR-test die minder dan 48 uur oud is (tijd tussen monsterneming en check-in).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team