Zoeken

Verantwoordelijke Air Algerie ontslagen voor benoemen Marokkaans verleden Tlemcen

21 april 2022 - 09:00 - Wereld

©

Amine Debaghine Mesraoua, directeur van Air Algérie, heeft dinsdag de marketingdirecteur van de luchtvaartmaatschappij ontslagen wegens "ernstig wangedrag". Mesraoua sprak namelijk over het Marokkaanse verleden van Tlemcen in een post, die controverse veroorzaakte.

De marketing directeur van Air Algérie heeft een zware prijs betaald voor het benoemen van het Marokkaanse verleden van Tlemcen. Hij werd ontslagen wegens "ernstig wangedrag", meldt de Arabischtalige media Almasdar. Naast het ontslag van de manager heeft de directie van de luchtvaartmaatschappij ook besloten het contract te beëindigen van het bedrijf dat belast is met de communicatie.

Lees ook: Ophef om campagne Air Algérie met Marokkaanse verleden Tlemcen

Op 15 april verwees de marketingafdeling van de luchtvaartmaatschappij Air Algérie, in een bericht op de sociale media, naar het Marokkaanse verleden van Tlemcen. "Trots op haar rijk en gevarieerd verleden, met haar Marokkaanse en Spaanse historische monumenten en haar Andalusische tintje, wordt Tlemcen, de stad van kunst en geschiedenis, ook de parel van de Maghreb genoemd," luidde het bericht.

Lees ook: Algerije wil zich Marokkaanse kaftan toe-eigenen

De publicatie heeft bij veel Algerijnen heftige reacties uitgelokt op sociale media. Air Algérie heeft naar aanleiding hiervan de belastende post verwijderd en vervangen door een andere publicatie: "Trots op haar glorieus en welvarend verleden, Tlemcen, de stad van kunst en geschiedenis, bijgenaamd de parel van de Arabische Maghreb".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team