Zoeken

Vechtend raadslid voor de rechter in Settat (video)

28 april 2022 - 18:20 - Marokko

©

Een gemeenteraadslid van Settat viel tijdens een recente raadsvergadering één van zijn collega’s fysiek aan en vernielde openbare eigendommen. Als gevolg daarvan wordt hij nu geconfronteerd met juridische problemen. Maandag werd hij voorgeleid voor de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg.

Op een YouTube-video is te zien hoe het beschuldigde raadslid één van zijn collega’s fysiek aanvalt en meubilair vernielt, tijdens een raadsvergadering. Uit het onderzoek van de territoriale administratie blijkt dat het niet de eerste keer is dat hij voor dergelijke ongeregeldheden zorgt. Het gebeurde eerder ook al tijdens de verkiezing van de leiders van de gemeenteraad en tijdens een presentatie van een vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid voor de raad, meldt Alyaoum24.

Lees ook: Marokko: gemeenteraadslid levend verbrand in auto

Het voorwerp van de klacht is vandalisme van openbaar eigendom. De gouverneur van de provincie Settat heeft de verweerder om uitleg gevraagd in het kader van de procedure voor zijn ontslag.

Lees ook: Marokko: gemeenteraadslid geschorst wegens overheveling van openbaar bezit

Daarnaast zijn er tegen het raadslid in kwestie ook nog andere klachten ingediend. Een tweede klacht gaat over zijn weigering een besluit uit te voeren om een illegale constructie af te breken en een derde klacht werd ingediend door het raadslid dat hij op de dag van de befaamde zitting van de Raad met een geluidsversterker heeft geslagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team