Zoeken

Gemeenteraadslid Tanger centraal in fraudezaak Schengenvisa

15 augustus 2023 - 20:30 - Marokko

©

Een gemeenteraadslid uit Tanger werd gearresteerd en in voorlopige hechtenis geplaatst in de vrouwengevangenis van Assilah vanwege haar vermeende betrokkenheid bij een fraude met Schengenvisa. Ze zal eind augustus voor de rechtbank van eerste aanleg in Tanger verschijnen.

De fraude kwam aan het licht na een klacht ingediend bij de bevoegde openbare aanklager door een vrouw uit Azemmour. Bij haar terugkeer uit Qatar probeerde ze een arbeidscontract in Spanje te verkrijgen. Volgens Assabah nam ze toen contact op met het raadslid uit Tanger.

Lees ook: Marokkaanse exporteurs verstrikt in Schengenvisa crisis

Het raadslid zorgde voor een administratief document waarin stond dat zij samen in Tanger woonden. Vanaf dat moment werd het adres van het raadslid dat van de vrouw die een werkcontract zocht. Op deze manier hielp ze de klaagster om een Schengenvisum te verkrijgen. Dit administratieve document, samen met andere documenten, geluidsopnames en geldtransacties, leidden tot de arrestatie van het raadslid.

Lees ook: Schengen visa in Marokko: chaos door tussenpersonen

Na haar arrestatie werd het lid in voorlopige hechtenis geplaatst in de vrouwengevangenis van Assilah. Ze werd aangeklaagd voor meerdere delicten, waaronder fraude en vervalsing. Ze zal eind augustus voor de rechtbank van eerste aanleg in Tanger verschijnen. De andere verdachten in deze zaak werden voorwaardelijk vrijgelaten tot aan hun proces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team