Zoeken

Marokko: gemeenteraadslid geschorst wegens overheveling van openbaar bezit

3 oktober 2020 - 14:50 - Marokko

©

De gouverneur van Larache heeft besloten om een PJD gemeenteraadslid uit Ksar El Kebir te schorsen voor het overdragen van openbaar bezit aan zijn vrouw.

De zaak werd verplaatst naar de administratieve rechtbank van Rabat met een verzoek tot definitief ontslag van de betrokkene, meldt Al Akhbar.

Het besluit tot schorsing werd genomen naar aanleiding van een klacht die gemeenteraadsleden van Ksar El Kebir hadden ingediend bij de gouverneur van Larache. Met deze klacht verwijten ze het PJD-gemeenteraadslid de overtreding van de organieke wet (artikel 65) inzake gemeenten, door twee kavels van de gemeente kosteloos aan zijn vrouw over te hebben gedragen voor exploitatie.

De contracten voor deze kavels, die zich op de centrale markt van de stad bevinden, werden respectievelijk in december 2016 en maart 2017 ondertekend.

De ambtenaar nam nota van de actie die tegen hem werd ondernomen en gaf toe dat de gouverneur enkel de wet toepast. Het is aan de rechtbank om zich binnen een maand uit te spreken over het verzoek.

Bladna.nl