Zoeken

Azzedine Ounahi haalt zich woede Egyptisch elftal op de hals

14 januari 2024 - 18:40 - Sport

©

De Egyptische international Mostafa Mohamed heeft gereageerd op kritiek van de Marokkaanse middenvelder Azzedine Ounahi over de speelstijl en houding van het Egyptische team. Egypte speelt vanavond tegen Mozambique tijdens de Afrika Cup 2024.

Ounahi, die met Marokko de halve finale van het WK 2022 in Qatar bereikte, gaf in een interview met La Provence zijn mening over het Egyptische team. "Egypte, dat zeven keer de Afrika Cup heeft gewonnen, speelt misschien geen groots voetbal, maar het is een team dat weet hoe het moet managen. Je kunt domineren, maar zij kunnen met een standaardsituatie de 1-0 maken, en daarna valt er één speler na de andere," zei Ounahi. Deze uitspraken werden door Mostafa Mohamed, aanvaller van FC Nantes, in een persconferentie aan de vooravond van de eerste wedstrijd van Egypte tegen Mozambique becommentarieerd.

Lees ook: Azzedine Ounahi krijgt harde kritiek

"Ik heb geen uitspraken van een Marokkaanse speler gehoord of gezien, als hij dat echt heeft gezegd, spreken onze geschiedenis en onze cijfers voor zich", reageerde Mohamed. "We hebben de titel zeven keer gewonnen en, als God het wil, zullen we dat voor de achtste keer doen. Als hij denkt dat deze aanpak leidt tot overwinning, nodig ik hem uit om zoals wij te spelen en titels te winnen."

Mostafa Mohamed rekent op zijn teamgenoot Mohamed Salah om ver te komen in het toernooi. "We hebben het geluk dat Mohamed Salah bij ons is. We proberen van hem te profiteren om de fans te plezieren. Hij is een geweldige speler en een echte leider, die ons zowel op als buiten het veld adviseert, gezien zijn ervaringen gedurende zijn carrière."

Lees ook: Oproep Azzedine Ounahi voor Marokkaans elftal verrast

Marokko, dat slechts één keer de titel won in 1976, treedt woensdag 17 januari aan tegen Tanzania in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team