Zoeken

Tyjani Beztati wint op knock-out en behoudt wereldtitel

16 mei 2022 - 11:00 - Sport

©

De 24-jarige kickbokser Tyjani Beztati heeft zijn wereldtitel in het lichtgewicht behouden. Hij wist Josh Jauncey, de nummer twee op de wereldranglijst, knock-out te slaan op het studio-evenement van Glory 80.

Beztati zette zijn lichtgewichttitel voor het eerst op het spel in het gevecht tegen Jauncey, de Canadees die hij in 2019 al eens versloeg, tijdens Glory 65. Het AD schrijft dat Jauncey toen boos de ring verliet, omdat hij het niet eens was met de overwinning van Beztati. Het resultaat van het laatste gevecht was zeer duidelijk, Beztati sloeg Jauncey meerdere keren tegen de grond, tot hij na de derde keer niet meer recht kwam. Beztati behield daarmee zijn wereldtitel. "Ik kan je niet vertellen hoe gelukkig ik nu ben. Ik heb hier keihard voor getraind. Niet normaal, ik ben superblij. Eerst zou ik in december vechten, toen in februari, toen in maart: ik ben blij dat ik nu eindelijk kon vechten. Ik ga een mooie zomer tegemoet", aldus Beztati.

Lees ook: Wie wil Benkirane weg?

Voor de tweede keer opkomen tegen Jauncey is volgens Beztati een goed teken. "Altijd als ik een tweede keer tegen iemand vecht, gaan ze knock-out", aldus Beztati. Hij had een heel grote mond op social media, maar talk is cheap at the end of the day. Dat soort dingen helpt je niet in de ring. Zelfs in de ring had hij een grote mond. Hij zei bij een bepaalde techniek: ’Je hebt veel naar mij gekeken, hè?’. Op dat soort momenten weet je dat je iemand hebt", zegt de in Amsterdam geboren kickbokser.

Lees ook: "Marokkaanse kickboksers zijn de beste ter wereld"

Het studio-evenement waarin het gevecht plaatsvond werd georganiseerd als goedmakertje voor de incidenten op Glory 80. Twee maanden geleden liep dat evenement uit de hand toen de supportersgroepen van Badr Hari en Arek Wrzosek met elkaar op de vuist gingen. Het studio-evenement zonder publiek is een tegemoetkoming voor fans die een kaartje hadden gekocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team