Zoeken

Wie wil Benkirane weg?

17 april 2012 - 18:00 - Marokko

©

Een aantal hooggeplaatsten van het koningshuis zien het niet zitten dat een islamitische partij verantwoordelijk is voor het openbaar bestuur. Zij zijn dan ook aan de oorsprong van de vele kritieken op Benkirane’s regering.

Mohand Laenser, huidige minister van Binnenlandse Zaken en leider van de Volksbeweging (MP), zei op een meeting van zijn partij, dat sommigen van Marokko een gesloten land willen maken, verwijzend naar het verbod op publiciteit voor kansspelen op de Marokkaanse televisiezenders.

De Gerechtigheid en Ontwikkeling Partij (PJD) beschuldigt hij ervan zich enkel aan zijn eigen programma te willen houden en niet aan die van de regeringscoalitie. Volgens hem houdt de PJD ook geen rekening met de diversiteit in Marokko.

De spanning is te snijden tussen de ministers van het actueel bestuur. Twee andere MP-ministers, Mohamed Ouzine en Lahcen Haddad, hebben ook felle kritiek geuit op hun PJD-collega’s Mustapha El Khalfi en Mustapha Ramid.

Volgens de media zouden de MP-ministers slechts uitvoerders zijn van een "zeer hoog" besluit, genomen om de plannen van de PJD te kalmeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team