Zoeken

Glory 87: Marokkaan Tyjani Beztati bevestigt heerschappij (video)

20 augustus 2023 - 13:00 - Sport

©

De Nederlands-Marokkaanse kickbokser Tyjani Beztati heeft zijn lichtgewicht titel behouden door de Japanner Kaito Ono te verslaan op zaterdag 19 augustus in Rotterdam Ahoy, tijdens Glory 87.

Een nieuwe overwinning voor Tyjani Beztati (25-4, 9 KO) die voor de vierde keer zijn lichtgewicht titel verdedigde. Hij vocht weer als een echte kampioen met veel ervaring. Gedurende vijf rondes domineerde hij op punten zijn tegenstander, de Japanse kickbokser Kaito Ono. Slagen en stoten, snelheid... De kampioen versloeg zijn tegenstander. Hij behield zijn titel op unaniem besluit van de jury (50-45). "Mijn volgende tegenstander? Dat maakt me niet uit, want iedereen mag komen", zei Tyjani Beztati na het gevecht.

Lees ook: Tyjani Beztati verslaat Petch en blijft Glory-kampioen (video)

Tyjani Beztati werd op 21 oktober 1997 uit een Marokkaanse vader uit Tetouan en een Surinaamse moeder geboren in Amsterdam. Hij begon in 2007 met kickboksen. Op 4 september 2021 werd hij wereldkampioen lichtgewicht (Glory) na een gevecht tegen Elvis Gashi. Hij verdedigde zijn titel drie keer tussen 2022 en 2023 en behield hem door achtereenvolgens Josh Jauncey, Stoyan Koprivlenski en Petchpanomrung Petch te verslaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team