Zoeken

Trek in Marokko eindigt in nachtmerrie voor honderden vrouwen

3 november 2023 - 18:00 - Marokko

©

Een trektocht voor het goede doel in de Marokkaanse Sahara eindigde eind oktober in een nachtmerrie voor meer dan 800 vrouwen. Ze namen deel aan de Trek Rose Trip, bedoeld om bewustzijn te creëren voor borstkanker en fondsen te werven voor de Ruban Rose-vereniging en andere organisaties. 200 van hen werden zwaar getroffen door een bacterie.

De symptomen varieerden van braken en acute diarree tot convulsies. Volgens France Inter zou het gaan om een infectie met E-Coli of Shigella-bacteriën, die al enkele weken de regio teisteren. Vijftien deelneemsters moesten in Marokko in het ziekenhuis worden opgenomen. Veel deelneemsters zijn van mening dat de door de organisator Désertours geleverde sanitaire voorzieningen onvoldoende waren, met slechts 30 toiletten voor bijna 900 mensen.

Lees ook: Droomvakantie in Marokko verandert in nachtmerrie voor Britse toeristen

Sarah Constanzo (41), die enkele jaren geleden borstkanker overwon, werd ziek op de derde dag van de trektocht. Er waren echter geen artsen beschikbaar om haar ter plaatse te behandelen. "Ik kwam andere deelneemsters tegen die overgaven of die gedwongen waren hun behoefte te doen in de duinen", herinnert Sarah zich. Terug in het kamp verslechterde haar situatie. "Ik voelde dat ik aan het wegglijden was," zegt ze. Na enkele uren convulsies werd ze uiteindelijk per ambulance geëvacueerd, een reis van zeven uur naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Lees ook: Britse toerist vertelt over ellendige reis naar Marokko

"Het is zo spijtig," betreurt Sarah Constanzo. "We waren allemaal zo gemotiveerd en hadden ons voorbereid op een zinvolle ervaring, die veel van ons eiste. En dan eindig je met de ergste dagen van je leven." Karen Lacquit en enkele andere deelneemsters overwegen juridische stappen tegen Désertours. Ze beweert dat het bedrijf op de hoogte was van de aanwezigheid van deze bacteriën. De Marokkaanse gezondheidsautoriteiten zijn een onderzoek gestart, een informatie die bevestigd werd door de Franse ambassade in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team