Zoeken

Britse toerist vertelt over ellendige reis naar Marokko

31 augustus 2023 - 20:30 - Marokko

©

Een passagier van Ryanair heeft aan Britse media zijn moeilijke ervaring in Marokko gedeeld. Hij zat urenlang vast op een verlaten vliegveld in het koninkrijk met andere passagiers in een verstikkende hitte (+40°C) en zonder water. Het vliegtuig dat hen naar Marrakech vervoerde, was omgeleid vanwege een storm.

Een Ryanair-vlucht naar Marrakech werd op het laatste moment omgeleid naar de luchthaven van Agadir vanwege een onweersbui. De luchtvaartmaatschappij had de 200 passagiers beloofd dat, eenmaal uit het vliegtuig, bussen voor hen klaar zouden staan om hen naar hun oorspronkelijke bestemming te vervoeren. Maar niets ging zoals gepland. "Op de luchthaven van Agadir waren we het enige vliegtuig op de landingsbaan. Er waren geen geplande vluchten, dus er was weinig personeel en geen andere reizigers. Er was geen communicatie of Ryanair-vertegenwoordigers aanwezig nadat we het vliegtuig hadden verlaten", vertelt Greg, een van de passagiers, aan Edinburgh Live.

Lees ook: Passagiers Marrakech-Limoges beleven ellendige vlucht

De passagiers zaten vast op de luchthaven in de snikhete zon en zonder water. "Het was meer dan 40 graden en bijna 200 mensen wachtten buiten het vliegveld op drie uur van hun bestemming, maar er was geen Ryanair-medewerker om te communiceren, updates te geven of zelfs water te verschaffen. Het is schandalig dat Ryanair geen steun heeft geboden en haar klanten gewoon heeft achtergelaten", vervolgt Greg woedend. Ongeveer twee uur na de landing kwam er slechts "één bus" om de passagiers op te halen.

Vanwege de situatie moesten Greg en enkele andere passagiers een taxi delen voor een drie uur durende rit naar Marrakech. "Ik denk dat meerdere andere mensen hetzelfde hebben gedaan. Opnieuw was er geen Ryanair-medewerker beschikbaar om te controleren wie er was. Ze zouden waarschijnlijk de passagiers op een lijst willen afvinken, zoals bij een evacuatieoefening bij brand. Maar nee, Ryanair heeft niet de moeite genomen om met haar klanten te communiceren", betreurt Greg.

Lees ook: Vreemde storing: vlucht naar Marrakech verandert in nachtmerrie

Dit ongelukkige incident heeft Ryanair gedwongen excuses aan te bieden. "De vlucht van Edinburgh naar Marrakech (23 augustus) werd omgeleid naar Agadir vanwege onweer op de luchthaven van Marrakech. Het vliegtuig landde veilig en Ryanair regelde meerdere bussen om de passagiers naar Marrakech te vervoeren, maar sommige passagiers kozen ervoor om met hun eigen middelen naar Marrakech te gaan. Ryanair biedt oprecht excuses aan voor het ongemak veroorzaakt door deze storm, buiten de controle van Ryanair", verklaarde een woordvoerder van het bedrijf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team