Zoeken

Droomvakantie in Marokko verandert in nachtmerrie voor Britse toeristen

11 september 2023 - 18:00 - Marokko

©

Wat een ontspannende vakantie in Marokko had moeten zijn, is voor tientallen Britten uitgedraaid op een helse ervaring in een viersterrenhotel in Marrakech.

De nachtmerrie vond plaats in de zomer en herfst van 2022. Ruim 70 Britse vakantiegangers beweren dat ze te maken hebben gehad met een parasitaire infectie in het Aqua Mirage-hotel in Marrakech. Volgens hun relaas waren de toilethokjes van het zwembad bedekt met diarree en braaksel. Velen van hen zijn positief getest op E.coli, salmonella en cryptosporidium.

Lees ook: Britse toerist vertelt over ellendige reis naar Marokko

Chelsea Hagan (29) en haar dochter Darcey (6), behoren tot de slachtoffers. Ze boekten hun verblijf in het hotel via reisorganisatie TUI. Bij terugkeer in het Verenigd Koninkrijk werd Darcey ziek met symptomen zoals diarree en braken. "Eerst dacht ik dat het door de vakantiehitte kwam, maar na een paar dagen moest ik haar toch naar het ziekenhuis brengen," zegt Chelsea. Ze werd zelf ook ziek en bracht bijna een hele dag overgevend in het ziekenhuis door.

De jonge moeder wijst op een gebrek aan hygiëne in het hotel. "Ik herinner me dat rauw vlees naast het gekookte vlees lag en dat mensen het eten met hun handen oppakten." De symptomen van haar dochter verminderden na een dikke maand, maar Chelsea ervaart nog steeds gezondheidsproblemen. "Bijna een jaar later ben ik nog steeds niet 100%. Ik wil antwoorden, dat is het minste wat we verdienen," voegt ze toe.

Lees ook: Nekacha op Djemaa el Fna rekent toerist 1200 dirham aan voor henna-tatoeage

Advocaat Sarita Sharma stelt dat Chelsea en andere gasten van het hotel cryptosporidium, E.coli en salmonella opliepen, die allemaal langdurige gezondheidsgevolgen kunnen hebben. "Het is begrijpelijk dat onze cliënten nog steeds vragen hebben en bezorgd zijn over wat hen is overkomen. We zijn een onderzoek gestart om hen de antwoorden te geven die ze verdienen," zegt Sharma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team