Zoeken

Vlucht Tanger-Parijs verandert in nachtmerrie voor passagiers

12 februari 2024 - 22:00 - Marokko

©

Passagiers van een vlucht van Tanger naar Parijs hebben op vrijdag 9 februari een ware nachtmerrie meegemaakt. Kort na het opstijgen van het toestel ging het mis.

Eerst werd een motorstoring vastgesteld, die mogelijk werd veroorzaakt door een botsing met vogels. Daarbovenop kwamen er hevige windstoten in Tanger, die het toestel met een defecte motor nog verder in gevaar brachten. Videobeelden op sociale media tonen panikerende passagiers, sommigen zelfs flauwgevallen.

Lees ook: Hevige zandstorm legt vliegverkeer op luchthaven Nador Al Aroui stil (video)

De piloten besloten om een noodlanding te maken op de luchthaven van Rabat-Salé. Daar kregen de passagiers te horen dat ze met een ander vliegtuig naar Parijs zouden worden gebracht. Na een busrit naar de luchthaven van Fez bleek dat ze uiteindelijk terug naar Tanger moesten.

Lees ook: Ryanair vliegtuig beschadigd in Essaouira

De woede van de passagiers was groot. Ze probeerden de bus te stoppen en er ontstond een woordenwisseling. De gendarmerie moest ter plaatse komen om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk stemden de passagiers in om toch naar Tanger te gaan. Daar aangekomen kregen ze echter te horen dat de luchthaven al gesloten was. Pas de volgende dag konden ze met een nieuw vliegtuig naar Parijs vertrekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team