Zoeken

Transgendervrouw die in Tanger werd gelyncht vertelt

17 november 2022 - 11:00 - Marokko

©

De transgendervrouw die tijdens de nacht van 11 op 12 november op straat in Tanger gewelddadig werd aangevallen door een groep jongeren, vertelt haar verhaal.

Die nacht stapte "Haifa" met twee vrienden uit een taxi toen ze werd aangevallen. "Een jongeman rukte de pet van één van mijn vrienden af en gooide die naar zijn vrienden. Ze begonnen de pet naar elkaar te gooien en lachten mijn vriend uit. Ik kwam tussenbeide en vroeg hen zijn pet terug te geven. Daarna begonnen ze me te slaan en te beledigen. De twee jongens die bij me waren liepen weg. Ik bleef alleen achter in het midden van een menigte die me in elkaar sloeg," vertelde ze aan France 24.

Lees ook: Homoseksueel slachtoffer "zeldzaam geweld" in Tanger

Het slachtoffer stelt dat ze zo goed mogelijk probeerde terug te vechten, maar de klappen en schoppen hielden niet op. "Iemand gooide verfverdunner in mijn gezicht, ik kon niets zien. Een ander sloeg me herhaaldelijk op het hoofd met een hard voorwerp, ik denk dat het een messteel was. Uiteindelijk vond de tranvrouw haar toevlucht in een nabijgelegen discotheek. "De uitsmijters beschermden me, ze verhinderden dat de aanvallers binnenkwamen. De politie kwam eraan en vroeg me of ik een klacht wilde indienen. Maar ik wilde niet naar het politiebureau met de kleding dat ik aanhad, ik voelde me niet veilig."

De volgende dag ontdekte Haifa dat de aanval was gefilmd en dat de video overal op sociale media te zien was. "Ik was geschokt omdat mijn gezicht op de video staat en ik ben bang voor de reactie van mijn ouders." Sinds de aanval is ze er slecht aan toe. "Ik heb bulten over mijn hele hoofd en mijn rug zit onder de blauwe plekken. Ik ging naar het ziekenhuis voor behandeling en de dokter gaf me 25 dagen ziekteverlof".

Lees ook: Tanger: video van opgejaagde homoseksueel zorgt voor opschudding

De politie kondigde op maandag 14 november aan dat verschillende verdachten waren aangehouden. Het slachtoffer begaf zich naar het centrale politiebureau in Tanger om hen te identificeren en een klacht tegen hen in te dienen. Ze kreeg daarbij steun van LGBT-activisten. "Een vriend van mij nam contact op met LGBT-activisten en NGO’s om hen op de hoogte te brengen van mijn aanval. De NGO’s hebben mij onder meer rechtsbijstand verleend en ik word nu door vijf advocaten bijgestaan. Ik heb twee dagen niet geslapen. Ik ben nog steeds in shock, ik vind het nog steeds moeilijk om erover te praten", aldus Haifa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team