Zoeken

Tanger: video van opgejaagde homoseksueel zorgt voor opschudding

4 juli 2021 - 15:00 - Marokko

©

Een video die op sociale media circuleert van twee mannen die in Tanger een homoseksuele man achtervolgen en bedreigen heeft voor veel opschudding gezorgd. In de video is onder andere te horen dat een van de bedreigers zegt: "Geef me een aansteker dan steek ik hem in brand". De schokkende video heeft andermaal de discussie over de harde realiteit voor homoseksuelen in Marokko aangezwengeld.

De twee mannen in de video achtervolgen een man in djellaba in Tanger terwijl ze hem continu beledigen. "Je stapt pas in een taxi als je hebt bewezen dat je een echte man bent”, roepen ze. Ze dreigen ook om hem met een aansteker in brand te steken. Ook stelt een van de mannen voor om de politie te bellen zodat het homoseksuele slachtoffer zal worden ingerekend.

Lees ook: Abdil vertrok uit Marokko omwille van zijn homoseksualiteit

Homoseksualiteit is bij wet verboden in Marokko en kan worden bestraft met een gevangenisstraf. Activisten melden dat homoseksuelen in Marokko ernstig te lijden hebben gehad onder de beperkende maatregelen die zijn ingevoerd vanwege de coronaviruspandemie. Hierdoor hadden velen van hen geen mogelijkheid meer om aan de mishandeling door familieleden te ontsnappen.

Een paar maanden geleden werd de LGBT-gemeenschap in Marokko opgeschrikt door de transgender Sofia Taloni die veel leden van de gemeenschap in gevaar had gebracht door foto’s van homochat-apps online te publiceren.

Lees ook: Marokkaanse acteur Abdelatif Nhaila doet aangifte van homofobie, belandt zelf in de cel

Steeds vaker zien Marokkaanse homoseksuelen zich genoodzaakt om Marokko te ontvluchten om in het buitenland hun seksualiteit ten volle te ervaren en niet langer in angst te hoeven leven voor vervolging, het sociale stigma en het negatieve oordeel van familieleden.

In Marokko spreken steeds meer verenigingen en persoonlijkheden hun steun uit voor de decriminalisering van homoseksualiteit en relaties buiten het huwelijk. Dit heeft echter nog niet geleid tot een verandering van de wetgeving in het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team