Zoeken

Touria, gezicht van de aardbeving Marokko, kreeg hulp van Manal

17 december 2023 - 10:00 - Cultuur

©

Touria, de vrouw die wereldwijd bekend werd na de aardbeving in Al Haouz op 8 september dit jaar, heeft enkele maanden na de tragedie haar verhaal gedeeld.

In een interview met Marokkaanse media onthulde Touria dat haar huis in de oude medina van Marrakech zwaar beschadigd werd door de aardbeving, waardoor ze dakloos werd.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Marokkaanse uit Canada verliest 7 familieleden

Zangeres Manal Benchlikha en haar echtgenoot boden haar tijdelijk onderdak, maar Touria leeft nog steeds in armoede. Ze heeft ook aangegeven dat ze de maandelijkse noodhulp van 2500 dirham die aan getroffen gezinnen wordt uitgekeerd, niet ontvangt.

Touria uitte haar frustratie over het feit dat haar foto na de aardbeving overal was gebruikt zonder dat zij enige vorm van hulp of ondersteuning ontving. Ze benadrukte dat ze haar kinderen moet voeden en dat iedereen haar in de steek heeft gelaten.

Lees ook: Aardbeving Marrakech: Franse toeriste op miraculeuze wijze gered

Verder heeft Touria besloten om een rechtszaak aan te spannen tegen het Franse dagblad ’Libération’ wegens laster. De krant had haar foto op de voorpagina geplaatst met de kop "Help ons, we sterven in stilte", een uitspraak die Touria nooit heeft gedaan. Touria wordt bijgestaan door twee advocaten uit Parijs en Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team