Zoeken

Dounia Batma doet oproep aan Koning Mohammed VI

7 januari 2024 - 18:30 - Cultuur

©

Na de afwijzing van haar beroep door de Strafkamer van het Hof van Cassatie in Rabat, richt de Marokkaanse zangeres Dounia Batma zich in een oproep tot Koning Mohammed VI in verband met haar betrokkenheid bij de zaak "Hamza mon bb".

Dounia Batma, die een poging deed om haar gevangenisstraf van één jaar, opgelegd in de zaak "Hamza Mon bb", te laten annuleren, zag haar beroep verworpen door het Hof van Cassatie in Rabat. Dit bevestigt haar betrokkenheid bij de zaak. De zangeres was in juli 2020 veroordeeld tot acht maanden gevangenis, voordat het Hof van Beroep in Marrakech haar straf een jaar later verlengde tot één jaar. In een live sessie op haar Instagram-account, smeekte Dounia, met tranen in haar ogen, om koninklijke gratie.

Lees ook: Dounia Batma naar de gevangenis?

De zangeres beweert het doelwit te zijn geweest van een complot dat bedoeld was om haar artistieke carrière te beëindigen, en van een "poging tot moord" nadat haar auto werd geraakt door een steen in de buurt van een brug bij Kenitra. Ze stelt dat haar ex-man Mohamed Al Turk betrokken was bij het complot tegen haar, en beschuldigt hem van het onthullen van haar geheimen in ruil voor geld.

Haar zus Ibtissam Batma is ook betrokken bij dezelfde zaak wegens cybercriminaliteit. Beide zussen worden onder andere beschuldigd toegang te hebben gekregen tot persoonlijke gegevens om zonder toestemming privégesprekken en foto’s van personen te verspreiden via online applicaties.

Lees ook: Dounia Batma weggejaagd door aardbevingslachtoffers (video)

"Hamza mon bb" is een anoniem gecreëerd social media-account op Instagram en Snapchat, dat bekend werd door het publiceren van intieme foto’s en privégesprekken van Marokkaanse sterren die actief zijn tussen Marokko en de Golfstaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team