Zoeken

Fonds voor aardbeving Marokko bereikt 18 miljard dirham

13 november 2023 - 11:00 - Economie

©

Het speciaal opgezette fonds voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko op 8 september 2023, heeft tot op heden 18 miljard dirham opgehaald.

Dit bedrag werd bekendgemaakt tijdens de behandeling en stemming van de Begrotingswet 2024 in het Marokkaans parlement afgelopen vrijdag.

Lees ook: Marokko "adopteert" kinderen die wees zijn geworden na aardbeving

Het fonds, bekend als ’rekening 126’, werd opgericht om donaties in te zamelen om de gevolgen van de aardbeving in Al Haouz op te vangen. Het ingezameld bedrag is bedoeld om de kosten te dekken van een noodprogramma voor de wederopbouw en ondersteuning van de slachtoffers in de getroffen gebieden.

Lees ook: Dorpsbewoners roepen Koning Mohammed VI om hulp

Als gevolg van de aardbeving heeft Marokko 120 miljard dirham vrijgemaakt voor de wederopbouw in de komende vijf jaar. Na een bijeenkomst in het koninklijk paleis in Rabat, onder leiding van Koning Mohammed VI, werd een uitgebreid wederopbouwprogramma gelanceerd, gericht op het herhuisvesten van slachtoffers en het herstellen van infrastructuur voor 4,2 miljoen mensen. Het programma omvat de wederopbouw van ongeveer 50.000 volledig of gedeeltelijk ingestorte woningen.

Bladna.nl