Zoeken

Marokko "adopteert" kinderen die wees zijn geworden na aardbeving

1 november 2023 - 16:00 - Marokko

©

Marokko gaat alle kinderen registreren die wees zijn geworden na de aardbeving van 8 september en hen de status van "pleegkinderen van de staat" verlenen.

De commissie van Buitenlandse Zaken, Nationale Defensie en Marokkanen woonachtig in het buitenland van de Raad van Adviseurs heeft maandag unaniem het wetsvoorstel 50.23 goedgekeurd, dat betrekking heeft op het verlenen van de status "pleegkind van de staat" aan kinderen die getroffen zijn door de aardbeving in Marokko.

Lees ook: Younass en Samira overlijden tijdens huwelijksreis in Marokko

Dit wetsvoorstel is bedoeld om onmiddellijke zorg te verlenen aan kinderen die hun ouders of voogden hebben verloren en zonder middelen van bestaan zijn achtergebleven na de hevige en verwoestende aardbeving van 8 september. Het epicentrum bevond zich in Al Haouz, maar ook de provincies Marrakech, Chichaoua, Taroudant, Ouarzazate en Azilal werden getroffen. Het wetsvoorstel stelt de voorwaarden vast voor het verlenen van de status "pleegkind van de staat" aan deze minderjarigen.

Kinderen die een bepaalde handicap hebben of na de aardbeving zijn verdwenen, komen ook in aanmerking voor deze status, "op voorwaarde dat wordt aangetoond dat hun verdwijning plaatsvond na het overlijden van hun ouders als gevolg van de aardbeving". De Hassan II Stichting voor de bevordering van sociale werken zal toezien op de uitvoering van deze wet na de goedkeuring, afkondiging en de daaropvolgende uitvoeringsbesluiten.

Lees ook: Zangeres Vitaa na aardbeving: "Koning Mohammed VI deed wat hij kon"

Volgens gegevens van het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) zijn ongeveer 100.000 kinderen getroffen door de aardbeving van 8 september en is er een oproep gedaan voor hun opvang. In totaal zijn meer dan 300.000 mensen getroffen door de natuurramp, die bijna 3000 levens heeft geëist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team