Zoeken

Manal eert overleden vader met nieuw nummer ’Baba’ (video)

24 november 2023 - 16:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Manal brengt een eerbetoon aan haar overleden vader met haar nieuwe nummer ’Baba’. Dit nummer is een samenwerking met de Italiaans Tunesische rapper Ghali.

’Baba’ is het tweede nummer dat onthuld is van Manal’s aankomende album ’Arabian Heartbreak’, waarvan de releasedatum volgens haar "nog steeds een mysterie" is.

Lees ook: Frankrijk geeft Manal Benchlikha onder druk visum

’Baba’ is voor Manal Benchlikha meer dan alleen een liedje. Het is een emotioneel eerbetoon aan haar vader, waarin ze met aangrijpende teksten een diepgaande boodschap overbrengt. Ze beschrijft hoe haar vader, zelfs na zijn overlijden, haar heeft gevormd tot een vastberaden en strijdbare vrouw. In het nummer verbeeldt ze de veerkracht van een vrouw die, ondanks de tegenslagen van het leven, hoop blijft hebben en kracht put uit God, het lot en haar eigen hart.

Lees ook: Marokkaanse zangeres Manal is getrouwd (video)

In de videoclip van ’Baba’ zet Manal de Marokkaanse cultuur in de schijnwerpers door traditionele visuele elementen te integreren, terwijl ze een donkere en raadselachtige esthetiek behoudt. Het beluisteren van ’Baba’ is een emotionele reis die de luisteraar meeneemt "naar een plaats waar muziek verweven is met geleefde momenten, herinneringen en vurige passies".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team