Zoeken

Zware kritiek op Manal Benchlikha

13 juni 2024 - 10:30 - Cultuur

©

Zangeres Manal Benchlikha is in opspraak geraakt door haar uitspraken over haar collega’s. Ze beschuldigt hen ervan haar te imiteren in de hoop op soortgelijk succes met hun eigen muziekvideo’s op YouTube.

In een reactie op vragen van fans beweerde Manal dat haar artistieke roem ertoe leidt dat sommige zangers contact opnemen met haar team om samen te werken en soortgelijke video’s te produceren als die van haar. Ze doelt hierbij met name op haar collega Nora Fatehi, die onlangs een videoclip uitbracht in Marrakech die Marokkaanse en Indiase elementen combineert. In het verleden was Manal al het slachtoffer van plagiaat van haar videoclips door de jonge Algerijnse zangeres Numidia Lezoul, die Marokkaanse culturele elementen aan haar eigen land toeschreef. Manal had toen geen commentaar gegeven.

Lees ook: Manal Benchlikha schittert in kaftan op Emi Gala in Dubai (foto’s)

Manal noemt de situatie "grappig" en beschouwt het als "een indirecte manier om hun bewondering voor haar werk te uiten zonder de moeite te nemen om het haar direct te zeggen". Ze ziet het zelfs als een compliment dat collega’s haar werk en aanpak observeren om haar stijl te imiteren.

Lees ook: Frankrijk geeft Manal Benchlikha onder druk visum

De uitspraken van de zangeres van "Makhelaw magalou" hebben veel reacties uitgelokt van Marokkaanse internetgebruikers. Ze beschuldigen haar van arrogantie en bekritiseren haar wens om het Marokkaanse erfgoed te monopoliseren, terwijl dit erfgoed tot alle Marokkanen behoort. Ze wijzen erop dat zangers als Saad Lamjarred, Asmaa Lmnawar en Dounia Batma vóór haar al Marokkaanse elementen in hun videoclips hebben verwerkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team