Zoeken

Toeristische sector Marokko wil afschaffing PCR-test

27 april 2022 - 09:00 - Economie

©

Om de vertraagde toeristische activiteit weer op gang te trekken, dringt de sector aan op een versoepeling van de toegangsvoorwaarden tot Marokko en vooral op de afschaffing van de PCR-test voor vliegtuigpassagiers.

Toeristen die met het vliegtuig naar Marokko willen moeten momenteel een vaccinatiepas en een negatief PCR-testresultaat van minder dan 48 uur oud kunnen voorleggen, alvorens aan boord van het toestel te kunnen gaan. Dit vormt volgens professionals een sterke drempel voor de heropleving van toeristische activiteiten en is ook een stok in het wiel van de toeristische promotiecampagne die door het Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) is opgezet, meldt l’Economiste.

Lees ook: Toerisme: Marokko lanceert nieuwe campagne in 19 landen (video)

Hamid Bentahar, voorzitter van de Marokkaanse Confederatie voor Toerisme (CNT), zegt dat "als de maatregel niet wordt opgeheven, wij op zijn minst vragen om een aanpassing van deze aan de voorwaarden voor de toegang tot het grondgebied over zee". De bestuurder is van mening dat de campagne een aanvulling is op de inspanningen die de exploitanten (hoteliers, touroperators, restaurantgidsen) hebben geleverd, ondanks de crisis.

"Het is ook een aanvulling op de inspanningen op het niveau van het luchtvervoer, naast de terugkeer van de vervoersmaatschappijen," vervolgt Bentahar, die wel heel blij is met de ONMT-campagne. "Naast al deze immense inspanningen was ook een grootscheepse campagne noodzakelijk, om toeristen die nog twijfelen, te begeleiden bij het maken van hun vakantiekeuze".

Lees ook: Formaliteiten om naar Marokko te reizen

Mustapha Amalik, secretaris-generaal van de Regionale Vereniging van de Hotelindustrie van Marrakech-Safi, is even optimistisch over de promotiecampagne en geeft aan dat "de inhoud a priori relevant is. Nog relevanter is de timing en het feit dat het in 22 landen tegelijk wordt gehouden. Een keuze die ons in staat stelt alle toeleveringslanden en nieuwe veelbelovende markten die zich aan het vormen zijn, zoals Israël, te bereiken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team