Zoeken

Marokko bespreekt afschaffing PCR-tests op luchthavens

28 april 2022 - 12:00 - Marokko

©

Mohamed Abdeljalil, minister van Vervoer en Logistiek, verzekerde dat de regering voorrang geeft aan de afschaffing van de verplichte PCR-test voor reizigers die per vliegtuig uit het buitenland in Marokko aankomen en dat deze mogelijkheid wordt onderzocht.

Op een vraag over de afschaffing van de PCR-test voor gevaccineerde reizigers die vanuit het buitenland per vliegtuig aankomen, die maandag tijdens het wekelijkse mondelinge vragenuur in het parlement werd gesteld, antwoordde Mohamed Abdeljalil dat de regeringsraad zich over deze kwestie buigt. "De opheffing van de PCR voor vliegreizen, die gevolgen heeft voor verschillende ministeries, is een belangrijk en prioritair besluit", zei hij tegen Le360. Hij beklemtoonde dat deze maatregel van het grootste belang is om "het herstel van de toeristische sector te bespoedigen".

Lees ook: Marokko: onduidelijkheid over PCR-test voor het instappen

Overigens wordt deze maatregel ook geëist door professionals in de toeristische sector. Zij zijn van mening dat de verplichte PCR-test een belangrijke hinderpaal vormt voor de heropleving van de toeristische activiteiten. Dit geldt ook voor de door het Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) gelanceerde campagne ter bevordering van het toerisme, zoals in L’Économiste bericht. "Als deze bepaling niet wordt ingetrokken, eisen wij op zijn minst dat zij wordt aangepast aan wat is besloten voor de toegang over zee," betoogt Hamid Bentahar, voorzitter van de Nationale Raad voor Toerisme (CNT).

Lees ook: Oproep tot versoepeling om toegangsvoorwaarden tot Marokko

Sinds 8 april moeten reizigers die Marokko binnenkomen via de zee, een PCR-test van niet ouder dan 72 uur of een geldig vaccinatiebewijs kunnen overleggen. Het gezondheidsprotocol voor luchtreizen moet dus dringend worden aangepast.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team