Zoeken

Vakantie Marokko: steeds meer druk om afschaffing PCR-test

15 mei 2022 - 19:29 - Marokko

©

Om de toeristische sector te steunen, oefenen verschillende politieke actoren steeds meer druk uit op de regering, om de geldende toegangsvoorwaarden voor Marokko te versoepelen. Ze willen met name dat de verplichting van de PCR-test wordt geschrapt.

Deze keer waren het parlementsleden van de Nationale Unie van de Arbeid in Marokko (UNTM) en van het politieke bureau van de PPS, die tijdens een zitting in de kamer van adviseurs hebben opgeroepen om de PCR-test te schrappen als voorwaarde om het nationale grondgebied te betreden, meldt Al Massae.

Lees ook: Druk om inreisvoorwaarden Marokko te versoepelen

Volgens UNTM-parlementsleden Khalid Setti en Loubna Alaoui, veroorzaakt de handhaving van de verplichting van de PCR-test bijkomende ongemakken voor de Marokkaanse diaspora en voor de toeristen die Marokko willen bezoeken.

De twee parlementariërs zeggen dat ze zich met hun oproep aansluiten bij de vele stemmen die zijn opgegaan tegen de handhaving van de beperkende maatregelen. Ze dringen aan op de versoepeling of de opheffing ervan, aangezien de epidemiologische situatie dit volgens hen duidelijk toelaat.

Lees ook: Marokko gaat toegangsvereisten op luchthavens versoepelen

Het politiek bureau van de PPS heeft van zijn kant de regering verzocht om de voorwaarden voor toegang tot het Marokkaanse grondgebied te versoepelen of op te heffen, zolang de gezondheidssituatie dit toelaat, om zo het verkeer van in het buitenland wonende Marokkanen te vergemakkelijken en om de nationale economie te stimuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team