Zoeken

Toerisme: activiteiten vertragen door Ramadan

13 april 2022 - 15:00 - Economie

©

Het toerisme in Marokko, dat zich sinds enkele weken herstelt, zal tijdens de Ramadan een lichte terugval kennen. Desondanks blijven de deskundigen optimistisch voor de zomer en de rest van het jaar.

Gevraagd naar het herstel van de toeristische sector, antwoordde Khalid Benazzouz, voorzitter van de vereniging van reisbureaus van Casablanca-Settat: "Het herstel is er. Ondanks de zwakte van de laatste dagen, die verband houdt met de maand Ramadan, is het herstel merkbaar "omdat we uit een veel moeilijkere periode zijn gekomen, een magere periode die twee jaar heeft geduurd en waarin we bijna tot stilstand zijn gekomen".

Lees ook: Israëliërs stimuleren Marokkaans toerisme

Verwijzend naar de begeleidende maatregelen van de regering die de activiteiten hebben gestimuleerd, merkte de vertegenwoordiger op dat er "goede vooruitzichten" voor de toekomst zijn aangezien "de klanten zeer graag reizen om de slechte tijden te vergeten". Toeristen "zijn gewoon op zoek naar een excuus om te reizen, of het nu in het weekend is of door de week," voegde hij eraan toe.

Mohamed Sawty, voorzitter van de regionale hotelvereniging Casablanca-Settat, toonde zich verheugd over de talrijke maatregelen van het Marokkaans verkeersbureau (ONMT) om de sector nieuw leven in te blazen. Met name de overeenkomsten met buitenlandse touroperators hebben hiertoe bijgedragen en de teams van het agentschap hebben "grote inspanningen" geleverd om Marokko aantrekkelijker te maken voor toeristen.

Lees ook: Toerisme: Rusland beveelt Marokko aan bij zijn burgers

Wat de heilige maand Ramadan betreft, erkende Sawty dat deze periode voor de sector enigszins moeilijk blijft. "Anderzijds was maart een zeer goede maand en kon de stad Casablanca een hoge bezettingsgraad realiseren in vergelijking met dezelfde periode in 2020 en 2021."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team