Zoeken

Marrakech: toeristen woedend over exorbitante prijzen

16 mei 2022 - 11:40 - Economie

©

In Marrakech rijzen de prijzen de pan uit, tot groot ongenoegen van burgers en zelfs toeristen die geen begrip hebben voor de exorbitante prijzen. Ze worden in stand gehouden door hebzuchtige handelaars en dienstverleners die ze naar believen verhogen.

In Marrakech zijn de toeristen boos over de stijgende prijzen van alle goederen en diensten. De inwoners van de stad hekelen de situatie en vragen de winkeliers geen misbruik te maken van de toevloed van buitenlandse toeristen om de prijzen van goederen en diensten te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen, meldt Le360.

Lees ook: Marokko, goedkopere bestemming dan Europa

Taxichauffeurs werken bijvoorbeeld soms zonder de meter aan te zetten om klanten meer aan te rekenen dan zou moeten. In de buurt van het Djemaa El Fna plein vragen autobewakers tot 30 dirham. Mohamed Benmansour, secretaris-generaal van de Nationale Vereniging van Toeristenvervoerders van Marokko, is van oordeel dat de prijsverhoging voor sommige vervoermiddelen in Marrakech "te wijten is aan het feit dat sommige taxichauffeurs er de voorkeur aan geven buitenlanders te vervoeren en dat er taxichauffeurs zijn die de taximeter niet gebruiken".

Lees ook: Toerisme: volledige stilstand in Marrakech

Ook de hoge brandstofprijs is een factor die volgens hem de hoge vervoerskosten kan verklaren. "Overheidssubsidies voor toeristisch vervoer zijn niet echt een oplossing voor de situatie," zegt hij. Benmansour wijst ook op het gebrek aan promotie van het toerisme. "Het bevorderen van het toerisme vereist inspanning omdat de koopkracht van de Marokkanen niet overeenkomt met de prijzen die in de toeristische gebieden worden gevraagd. Er moet ook gewerkt worden aan voorstellen die de burgers aansporen de verschillende toeristische gebieden te bezoeken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team