Zoeken

Toerisme: Marokko boekt vooruitgang, maar kan nog beter

23 mei 2024 - 21:00 - Economie

©

Marokko staat op de 82e plaats van de best presterende toeristische economieën ter wereld, volgens een nieuwe studie van het World Economic Forum over reizen en toerisme.

De studie, die op 21 mei werd gepubliceerd, onthult dat Marokko de 82e toeristische economie ter wereld is "in termen van aantrekkelijkheid, concurrentievermogen en ontwikkeling" met een score van 3,64. Daarmee staat het land voor Tunesië (83e) en Algerije (98e) met een score van 3,42 op 119 economieën. De Verenigde Staten, Spanje, Japan, Frankrijk en Australië vormen de top 5 van deze ranglijst.

Lees ook: Marokkaanse toerisme richt zich op Gen Z met TikTok-campagne

"Dit jaar markeert een keerpunt voor de reis- en toerismebranche, waarvan we weten dat het het vermogen heeft om groei te ontketenen en gemeenschappen te dienen door middel van economische en sociale transformatie", aldus Francisco Betti, hoofd van het Global Industries Team bij het World Economic Forum, geciteerd door L’Économiste.

"De wereldwijde toerisme-industrie zou zich moeten herstellen. Dit komt grotendeels door een aanzienlijke toename van de wereldwijde vraag, die samenviel met een groter aantal beschikbare vluchten, een grotere internationale openheid en een toegenomen interesse en investeringen in natuurlijke en culturele attracties", vervolgt het vakblad.

Lees ook: Marokko’s strategie om miljoen Amerikaanse toeristen aan te trekken

De sector herstelt zich geleidelijk van de Covid-19-gezondheidscrisis, maar staat nog steeds voor een aantal uitdagingen. "Arbeidstekorten blijven bestaan ​​en de capaciteit van luchtwegen, kapitaalinvesteringen, productiviteit en andere aanbodfactoren in de sector hebben de toename van de vraag niet bijgehouden. Deze onbalans, verergerd door de wereldwijde inflatie, heeft geleid tot hogere prijzen en serviceproblemen", concludeert de publicatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team