Zoeken

Marokko’s strategie om miljoen Amerikaanse toeristen aan te trekken

18 april 2024 - 07:00 - Marokko

©

Marokko zet opnieuw in op de Amerikaanse toeristenmarkt. Het Marokkaans verkeersbureau (ONMT) heeft als doel om jaarlijks een miljoen Amerikaanse toeristen te verwelkomen.

De focus ligt op het promoten van de diversiteit en rijkdom van het Marokkaanse toeristische- en hotelaanbod, en op het versterken van de aanwezigheid van Marokko op de dynamische Amerikaanse markt. Hiervoor organiseerde het ONMT een nieuw roadshow in de Verenigde Staten, die op 15 april in Miami van start ging en op woensdag 17 april in New York eindigde.

Lees ook: Amerikaanse toeristen terug in Fez

Met deze campagne wil het ONMT het aantal Amerikaanse toeristen verhogen van 400.000 in 2023 (goed voor 800.000 overnachtingen, een stijging van 19% ten opzichte van 2019) naar 1 miljoen per jaar.

Lees ook: Amerikaanse toeristen delen vrolijke trip in Marokko (video)

De Marokkaanse ambassadeur in Washington, Youssef Amrani, benadrukte tijdens de roadshow de rijke cultuur en natuurlijke schoonheid van Marokko, diens unieke karakter als topbestemming, de legendarische gastvrijheid van het koninkrijk en de inzet voor duurzaam toerisme, aldus Challenge. Siham Fettouhi, directeur van het ONMT voor Noord-Amerika, voegde toe dat deze campagne gericht is op het vergroten van de zichtbaarheid van Marokko als toeristische bestemming in de Verenigde Staten, een strategische markt. De nieuwe directe vlucht tussen New York en Marrakech, die vanaf oktober door United Airlines zullen worden aangeboden, is een belangrijk onderdeel van deze strategie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team