Zoeken

Air Arabia opent nieuwe hub in Tetouan

18 april 2024 - 09:00 - Marokko

©

Air Arabia heeft dinsdag haar nieuwe basis op de luchthaven Saniat R’mel in Tetouan geopend. De luchtvaartmaatschappij zal vanaf deze luchthaven 13 vluchten uitvoeren naar vijf Europese bestemmingen.

Tijdens de openingsceremonie benadrukte Laila Mechbal, directeur-generaal van Air Arabia Maroc, het belang van deze nieuwe basis, de zesde van de luchtvaartmaatschappij in het koninkrijk. De nieuwe basis van Air Arabia maakt het mogelijk om 13 directe vluchten te lanceren naar vijf Europese bestemmingen: Amsterdam, Madrid, Barcelona, Malaga en Brussel, meldt Médias24.

Lees ook: Air Arabia Maroc opent vijf nieuwe routes vanuit Rabat

Youssef Bennani, directeur marketing en verkoop bij luchthavenbeheerder ONDA, reageerde verheugd op de opening van deze nieuwe basis van Air Arabia, die de capaciteit van de luchthaven Saniat R’mel zal versterken. De luchthaven verwelkomde vorig jaar 253.552 passagiers, een stijging van 35% ten opzichte van het voorgaande jaar.

"Deze nieuwe basis zal een positieve impact hebben op de toeristische en commerciële markten van de provincie", aldus Moncef Al-Toub, voorzitter van de provinciale toeristenraad van Tetouan. Hij benadrukte dat de nieuwe verbindingen met Europese steden zullen bijdragen aan een nieuwe dynamiek in de lokale economie.

Lees ook: Air Arabia Maroc vliegt rechtstreeks van Tetouan naar Amsterdam

Meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegen al op de luchthaven Saniat R’mel: Royal Air Maroc (met vluchten naar Casablanca en Al Hoceima), Ryanair (Malaga, Alicante, Madrid, Marseille, Sevilla, Charleroi), Tui Fly (Brussel), Air Arabia (Madrid, Barcelona, Malaga, Brussel en binnenkort Amsterdam) en Air Nostrum (vluchten naar Malaga in het hoogseizoen).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team