Zoeken

Marokko op de drempel van de top 50 beste economieën ter wereld

20 april 2021 - 18:20 - Marokko

©

In de afgelopen tien jaar heeft de Marokko belangrijke stappen gezet om het economisch niveau naar een hoger plan te tillen. Het koninkrijk streeft ernaar om bij de 50 beste wereldeconomieën te horen.

De Arabische nieuwssite Sky News meldt dat het behalen van de top-50 in het Doing Business-rapport 2021 van de Wereldbank, een van de grootste ambities is van Marokko. Vorig jaar stond het koninkrijk nog op de 53ste plaats van deze index die bestaat uit 190 landen. Aangezien Marokko slechts 3 punten is verwijderd van de vijftigste plaats, is de kans groot dat de ambitie dit jaar wordt waargemaakt.

De Doing Business-lijst wordt samengesteld aan de hand van verschillende criteria die onder andere te maken hebben met de verbetering van het ondernemingsklimaat, meldt Sky News. Marokko is al sinds 2010 bezig om het ondernemingsklimaat te verbeteren.

Volgens de website is de kans groot dat Marokko in dit jaar de top-50 van de lijst haalt. Als dit gebeurt zouden er weer meer buitenlandse investeringen kunnen worden aangetrokken.

Bladna.nl