Zoeken

Al Hoceima bouwt industriezone voor cannabisverwerking

9 januari 2024 - 23:00 - Marokko

©

In de gemeente Issaguen, gelegen in de provincie Al Hoceima, zijn de autoriteiten van plan om 45 miljoen dirham te investeren in de bouw van een economische zone specifiek voor de verwerking van cannabis.

Dit ambitieuze project wordt geleid door het Regionaal Agentschap voor Projectuitvoering (AREP) van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, onder toezicht van de Provinciale Raad van Al Hoceima. Het doel is om een economische activiteitenzone van 10 hectare te ontwikkelen, gericht op de transformatie en valorisatie van cannabis voor medische, cosmetische en industriële doeleinden, meldt Le Matin.

Lees ook: Marokko: drones voor toezicht op cannabisplantages

Een overeenkomst hierover is ondertekend tussen de Raad van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, die 20 miljoen dirham zal bijdragen, de Provinciale Raad van Al Hoceima met 10 miljoen dirham, en de ministeries van Landbouw, Maritieme Visserij, Plattelandsontwikkeling en Water- en Bosbeheer, Industrie en Handel, en het Nationaal Agentschap voor de Regulering van Cannabisactiviteiten (ANRAC), die elk 5 miljoen dirham zullen vrijmaken, wat neerkomt op een totaal van 45 miljoen dirham.

Lees ook: Historisch: Marokkaanse cannabis voor het eerst legaal naar Europa geëxporteerd

Volgens de krant heeft ANRAC tot eind november 430 vergunningen verstrekt aan boeren voor de teelt en productie van cannabis, over een oppervlakte van 277 hectare, ten behoeve van 32 productiecoöperaties met in totaal 416 boeren. AREP heeft 179 vergunningen uitgegeven voor verwerkingsactiviteiten, waaronder 47 voor industriële doeleinden, 7 voor medische doeleinden, 51 voor handelsdoeleinden, 54 voor exportdoeleinden, 17 voor de import van cannabiszaden, en 3 voor transportdoeleinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team