Zoeken

Ontwikkeling economische zone van Fnideq gaat vooruit

30 april 2021 - 10:40 - Economie

©

De bouwwerkzaamheden van de nieuwe zone voor economische activiteiten van Fnideq (ZAEF) vorderen zonder problemen en volgens het geplande tijdschema, aldus een nota van het agentschap voor de promotie van de noordelijke provincies (APDN).

De werkzaamheden die voor deze eerste fase moeten worden uitgevoerd op een terrein van 10 ha, betreffen grondwerken, weginfrastructuur, sanering, openbare verlichting en elektriciteit. De werken zijn al voor 50% uitgevoerd en de eerste magazijnen zullen voor het einde van de zomer van 2021 beschikbaar zijn.

Het project dat gaat over een investering van 200 miljoen dirham, staat onder toezicht van het APDN en het agentschap voor de promotie van Tanger Med (TMSA) en beoogt uiteindelijk 33 opslagplaatsen te realiseren van 365 tot 1000 m², aanpasbaar naargelang de behoeften van de investeerders. De afgelopen maanden zijn in de prefectuur M’diq-Fnideq reeds verschillende industriële eenheden opgericht, in afwachting van de ingebruikname van de zone.

Op woensdag 22 april waren er reeds meer dan 1200 mensen, hoofdzakelijk gewezen vrouwelijke smokkelaars, gerekruteerd voor het project. Volgens het APDN zal de zone uiteindelijk 5000 rechtstreekse en vaste banen opleveren. Dit project maakt deel uit van de maatregelen die door de autoriteiten zijn genomen om de economische groei in de prefectuur M’diq-Fnideq te stimuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team