Zoeken

Tanger-Tetouan-Al Hoceima: miljard dirham voor NorDev-fonds

7 oktober 2023 - 17:00 - Economie

©

Met als doel de regionale economie te stimuleren heeft de Raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima het "NorDev"-fonds gelanceerd. Dit initiatief, dat specifiek gericht is op de ontwikkeling en investering in het noorden, belooft een katalysator te zijn voor groei en werkgelegenheid in de regio.

Afgelopen maandag werd het fonds officieel geïntroduceerd. Ter gelegenheid hiervan bezochten Mohamed Mhidia, de president van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, en Omar Moro, voorzitter van de Regionale Raad, samen met andere raadsleden de kantoren van het NorDev-fonds. Het fonds, strategisch gevestigd in het hoofdkantoor van de Regionale Raad in Tanger, is tot stand gekomen door een samenwerking van verschillende regionale partners, waaronder de Wilaya van de regio, het Regionaal Investeringscentrum (CRI) en het Agentschap voor de Bevordering en Ontwikkeling van het Noorden (APDN). De financiering is royaal, met een toewijzing van een miljard dirham gespreid over vijf jaar.

Lees ook: Tanger-Tetouan-Al Hoceima: 53 miljard dirham aan investeringsprojecten

De oprichting van het fonds is in lijn met de doelstellingen van het Regionaal Ontwikkelingsplan 2022-2027. Het hoofddoel is de stimulatie van investeringen en het creëren van banen in de regio. NorDev heeft een brede doelgroep, variërend van coöperaties en zelfstandige ondernemers tot kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Deze bedrijven kunnen zowel nieuwe projecten starten als bestaande projecten uitbreiden. Opmerkelijk is dat het fonds subsidies biedt die kunnen oplopen tot 30% van de totale investering, met maximale subsidies van 100.000 dirham voor individuele ondernemers tot 10 miljoen dirham voor grotere bedrijven.

Bladna.nl