Zoeken

Strijd tegen terrorisme: Marokko krijgt eigen VN-kantoor

8 oktober 2020 - 17:50 - Marokko

©

Marokko en de Verenigde Naties hebben dinsdag via een videoconferentie een overeenkomst getekend voor de installatie van een VN-kantoor in het kader van de strijd tegen het terrorisme. Het kantoor zal in Marokko worden gevestigd en er zullen onder andere trainingen worden gegeven.

De overeenkomst is ondertekend door de minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita en Vladimir Voronkov, de adjunct secretaris-generaal van de VN voor terrorismebestrijding. Voor Voronkov is deze overeenkomst een "natuurlijke stap" om de capaciteit van Marokko te versterken voor terrorismebestrijding in Afrika.

Ook zegt hij dat dit een "historische gebeurtenis is en een logische stap gezien het leiderschap dat Marokko toont in de strijd tegen terrorisme". Hij benadrukt dat het bureau een verlengstuk zal zijn voor Marokko in haar strijd tegen terrorisme. Ook hoopt Voronkov dat dit besluit andere Afrikaanse landen aanmoedigt om in de voetsporen van Marokko te treden.

Het bureau heeft als voornamelijk doel om de veiligheid in Afrikaanse landen terug te brengen. Ook zullen er trainingen worden gegeven in terrorismebestrijding, rechtshandhaving, grensbewakingsbeheer, het voorkomen van de aanwezigheid van extremisten en het waarborgen van mensenrechten in de strijd tegen het terrorisme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team