Zoeken

Marokko: 312 miljoen dollar voor nieuw consulaat VS

22 oktober 2020 - 09:40 - Marokko

©

De Verenigde Staten gaan een nieuw consulaat bouwen in Casablanca. Voor een bedrag van 312 miljoen dollar zal het één van de modernste diplomatieke gebouwen van het land zijn.

David Schenker, de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, maakte het besluit bekend na overleg met Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken van Marokko. Voor de Amerikaanse ambtenaar is dit besluit een belichaming van de betrekkingen tussen de twee landen. Verder prees David Schenker het onbetwiste leiderschap van Koning Mohammed VI aan. Bovendien benadrukte hij de nauwe samenwerking met Marokko, met name op het gebied van veiligheid.

Het koninkrijk heeft deelgenomen aan honderd Amerikaanse militaire operaties in Afrika. Hij stond ook stil bij het recente bezoek van Mark Esper, de Amerikaanse minister van Defensie, aan Marokko. Bij deze gelegenheid ondertekende Esper een militair routekaart voor de periode 2020-2030 tussen de twee landen.

Marokko is het enige Afrikaanse land dat een vrijhandelsovereenkomst heeft met de Verenigde Staten. In 2021 zal dit 15 jaar zijn. Dankzij deze overeenkomst zijn er 150 Amerikaanse bedrijven in het koninkrijk.

Schenker sprak ook over de vredesonderhandelingen in het Midden-Oosten, de veiligheid en ontwikkeling in de regio en de rest van het Afrikaanse continent. Ook de coronapandemie kwam aan de orde. Als onderdeel van de strijd tegen de pandemie heeft Amerika Marokko enkele miljoenen dollars gegeven om het land te ondersteunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team