Zoeken

Marokko en de Verenigde Staten versterken veiligheidssamenwerking

30 september 2020 - 16:50 - Marokko

©

De ontmoeting tussen Abdellatif Hammouchi, directeur-generaal van de Marokkaanse veiligheid en de Amerikaanse ambassadeur David Fischer in Rabat, markeert een nieuwe start voor de veiligheidssamenwerking tussen de twee landen. De samenwerking is gericht op de strijd tegen terrorisme, extremisme en georganiseerde misdaad.

De ontmoeting tussen de twee overheidsfunctionarissen werd toegejuicht door de Amerikaanse media. Los Angeles Times schrijft dat de samenwerking tussen de veiligheidsdiensten van beide landen vaak als voorbeeld wordt genoemd, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Deze samenwerking gaat zo’n 20 jaar terug en werd versterkt na de aanslagen van 11 september 2001.

De Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben een effectieve bijdrage geleverd aan de internationale strijd van de Verenigde Staten tegen het terrorisme. Ze waren in staat om nuttige informatie aan de Amerikaanse diensten te verstrekken. De informatie heeft hen geholpen bij het uitvoeren van gerichte en succesvolle aanvallen op tal van sites van de terroristische organisatie Al Qaeda in Afghanistan.

Donderdag ontving Abdellatif Hammouchi de Amerikaanse diplomaat in Rabat. De twee overheidsfunctionarissen bespraken de veiligheidssamenwerking tussen de twee landen.
Een soortgelijke ontmoeting vond een klein jaar geleden plaats tussen de baas van de Marokkaanse politie en Mike Pompeo, Amerikaanse staatssecretaris en voormalige baas van de CIA.

Bladna.nl