Zoeken

Terreurverdachte net voor aanslag gearresteerd in Tetouan

12 augustus 2022 - 09:00 - Marokko

©

Het Centraal Bureau voor gerechtelijke onderzoeken (BCIJ) van de inlichtingendienst (DGST), heeft donderdag de arrestatie van een "extremist" en aanhanger van de terroristische organisatie Daesh aangekondigd.

De 36-jarige verdachte werd in Tetouan gearresteerd door een speciale eenheid van de DGST, met de coördinatie en medewerking ter plaatse van officieren van de gerechtelijke politie van de BCIJ, meldt MAP. Hij wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de planning en de voorbereiding van een terroristische aanslag, die gericht was op een ernstige ondermijning van de openbare orde.

Lees ook: Marokko helpt terroristen arresteren in Spanje en Oostenrijk

De man is volgens de de Nationale veiligheidsdienst DGSN doordrongen van extremistische ideeën die aanzetten tot excommunicatie (Takfir) van zowel de samenleving als van vertegenwoordigers van de overheid, aldus dezelfde bron. Hij was ook zeer actief op sociale media en andere communicatiekanalen die een subversieve extremistische ideologie bevorderen en aanzetten tot het plannen van criminele acties, gericht tegen mensen en tegen openbare en particuliere infrastructuur.

Lees ook: Marokko publiceert lijst van terreurverdachten en organisaties

De vermeende terrorist is in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van de resultaten van een gerechtelijk onderzoek dat door de BCIJ wordt gevoerd, onder toezicht van het parket dat belast is met terrorisme en extremisme. Het onderzoek moet licht werpen op zijn terroristische plannen en zijn eventuele banden met terroristische cellen en organisaties in Marokko en daarbuiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team