Zoeken

Operatie BCIJ voorkomt terroristische projecten

11 maart 2023 - 11:00 - Marokko

©

Het Centraal Bureau voor Juridische Onderzoeken (BCIJ) heeft op donderdag een terroristische cel bestaande uit drie leden opgerold.

Het BCIJ slaagde erin de drie "gevaarlijke criminelen" te arresteren dankzij een tip van de inlichtingendienst (DGSN). De arrestaties vonden tegelijkertijd plaats in Souk Larbaâ, Tetouan en Larache. De verdachten zijn tussen de 19 en 28 jaar oud, meldt het BCIJ in een persbericht.

Lees ook: Arrestatie voor terrorisme in Fnideq, wapens in beslag genomen

De drie arrestanten hebben trouw gezworen aan Daesh, verklaart dezelfde bron, volgens welke zij een reeks terroristische projecten in Marokko moesten uitvoeren voordat zij zich bij de organisatie in de Sahel zouden voegen met de steun van een actief lid van Daesh. Tijdens huiszoekingen bij de verdachten werden steekwapens, propaganda van de terreurorganisatie en publicaties met betrekking tot de terroristische activiteiten van groeperingen in de Sahel gevonden. De rechercheurs hebben ook computerapparatuur in beslag genomen.

Lees ook: Mostafa werd gegijzeld door een terrorist

De verdachten zijn in hechtenis genomen onder toezicht van het bevoegde parket, in afwachting van het einde van het onderzoek, dat door de BCIJ wordt uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team