Zoeken

Aanslagen in Marokko voorkomen dankzij de Verenigde Staten

30 september 2022 - 09:00 - Marokko

©

Een speciale brigade van de de Marokkaanse inlichtingendienst (DGST) arresteerde donderdag een aanhanger van Daesh in Casablanca. Volgens informatie die het Centraal Bureau voor Gerechtelijk Onderzoek (BCIJ) uit de Verenigde Staten heeft ontvangen, zou de man betrokken zijn bij de voorbereiding van een terroristisch project dat de openbare orde ernstig wil ondermijnen.

De 29-jarige verdachte was op verkenningsmissie in Marokko. Hij legde er bezoeken af om een aantal veiligheids- en controleposten te lokaliseren, met de bedoeling ze aan te vallen om wapens te stelen. Ook zocht hij aansluiting bij terroristische organisaties in sub-Sahara Afrika, Syrië en Irak.

Lees ook: Marokko helpt terroristen arresteren in Spanje en Oostenrijk

De actie die tot zijn arrestatie heeft geleid vond plaats in Casablanca, aldus een verklaring van BCIJ. De gerechtelijke politie meldt ook dat er tijdens de uitgevoerde huiszoekingen digitale media, mobiele telefoons, simkaarten, een centrale en twee laptops in beslag zijn genomen. Ze zijn ter beschikking gesteld van de forensische politie voor nader onderzoek.

Lees ook: Marokko sterker in strijd tegen terrorisme dan VS en EU

Marokko kon de verdachte identificeren en arresteren dankzij een nauwe samenwerking met de Verenigde Staten. Hij is in hechtenis genomen in afwachting van de resultaten van het onderzoek van de BCIJ, onder toezicht van het openbaar ministerie belast met terrorismezaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team