Zoeken

Moordverdachte na jaar aangehouden in M’diq

21 augustus 2022 - 16:20 - Marokko

©

De politie van Tetouan heeft afgelopen woensdag twee personen gearresteerd die ervan worden verdacht lid te zijn van een bende die gespecialiseerd is in internationale drugshandel. Ze zouden ook betrokken zijn bij een poging tot moord met geweld en vuurwapens.

De twee verdachten van 39 en 34 jaar oud, werden gearresteerd tijdens een operatie in samenwerking met de inlichtingendienst (DGST). Volgens de politie werd de hoofdverdachte al een jaar gezocht. Hij zou om onverklaarbare redenen iemand in M’diq hebben neergeschoten. Het wapen stond geregistreerd op naam van zijn zakenpartner, die ook werd gearresteerd.

Lees ook: Achtervolging drugssmokkelaars op volle zee (video)

De man tegen wie de politie van Tetouan een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd, werd onder andere gezocht wegens vermeende betrokkenheid bij internationale drugshandel en illegale immigratie. Hij wordt ook beschuldigd van valsmunterij, verkrachting, mishandeling met een mes en diefstal.

Lees ook: Terreurverdachte net voor aanslag gearresteerd in Tetouan

Tijdens huiszoekingen bij de verdachten namen de speurders een jachtgeweer, 240 patronen, zes mobiele telefoons, stun guns, pepperspray, een kleine auto, valse nummerplaten en een hoeveelheid cannabis in beslag. De verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van de resultaten van het onderzoek dat in opdracht van het Openbaar Ministerie is ingesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team