Zoeken

Tarik Tissoudali reageert op zaak Ziyech-Mazraoui

7 april 2022 - 19:00 - Sport

©

Marokkaans international Tarik Tissoudali, die voor La Gantoise (België) speelt, heeft gereageerd op de recente gebeurtenissen bij de Atlas Leeuwen. Hij sprak over zijn prestaties en zijn toekomst bij de club.

De 29-jarige Marokkaanse aanvaller, die dankzij zijn twee doelpunten in de play-offs wordt beschouwd als een van de belangrijkste spelers in de WK-kwalificatiecampagne van Marokko, sprak over de loting voor de competitie, de affaire Ziyech en Mazraoui en zijn mogelijke transfer tijdens de zomerstop.

Lees ook: Verzoening Vahid Halilhodzic en Ziyech-Mazraoui onmogelijk

In een gesprek met Radio Voltaire, beschreef Tissoudali de groep waarin Marokko is ingedeeld op het WK-2022 als moeilijk. Hij benadrukte de noodzaak om een positieve houding te behouden om te winnen. "Het zal niet makkelijk zijn, maar alles is mogelijk in voetbal. België en Kroatië zijn de sterkste ploegen in de groep, en natuurlijk mag je Canada niet onderschatten. Maar ik denk dat België de eerste kanshebber is om door de voorronde te komen," zei hij.

Verwijzend naar de vete tussen Vahid Halilhodzic en Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, verzekerde de speler dat deze geen invloed zal hebben op de groep. "Ik denk dat mensen buiten het team er meer over praten, want op groepsniveau praten we niet over deze kwestie. Ik weet dat het publiek de twee spelers graag in de nationale ploeg zou zien op het WK, maar het is moeilijk om er commentaar op te leveren. Ik hoor verschillende verhalen over deze zaak, maar ik weet niet wat ik zou kunnen zeggen of toevoegen aan wat reeds is gezegd," zei hij.

Lees ook: Medhi Benatia bemiddelde tussen Hakim Ziyech en bondscoach

Wat zijn toekomst bij de club betreft, verzekerde Tissoudali dat verschillende voorstellen op tafel liggen. "Er is belangstelling van clubs uit België, Spanje en Italië die dit jaar in de Champions League spelen. Dat moet voor mij de volgende stap zijn om meer op Europees niveau te spelen. Ik weet dat dat mogelijk is in Gent. Ik ben nog steeds in gesprek, maar het is geen prioriteit op dit moment," vertelde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team