Zoeken

Vahid Halilhodzic beantwoordt critici opnieuw

28 april 2022 - 10:20 - Sport

©

Terwijl hij in het buitenland op vakantie is, blijft Vahid Halilhodzic de media te woord te staan over zijn werk. De coach van de Atlas Leeuwen antwoordt met plezier op de geruchten volgens dewelke hij nog voor het WK 2022 in Qatar zal worden ontslagen.

In een interview met de Kroatische media Net.hr, ontkende Vahid Halilhodzic formeel de geruchten over zijn ontslag als coach van het Marokkaans voetbalelftal. Hij verzekerde dat hij, tot het tegendeel bewezen is, nog steeds de coach is van de Atlas Leeuwen. "Ik ben nog steeds de bondscoach van Marokko, wie zegt dat Marokko mij in de steek heeft gelaten? Wat de media schrijven is niet waar," houdt hij vol. Hij beschuldigt de media ervan geld te willen verdienen met geruchten over hem.

Lees ook: Bondscoach verzet zich tegen terugkeer Ziyech en Mazraoui

Volgens Halilhodzic, die zich met Marokko voor de vierde keer voor de Wereldbeker heeft gekwalificeerd, schrijven de media verhalen over hem zonder de informatie te controleren om een buzz te veroorzaken. "Ja, de media schrijven van alles, journalisten schrijven van alles, hier moet geld mee gemoeid zijn," zegt de bondscoach.

De Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) heeft herhaaldelijk de geruchten over een vermeend ontslag van de coach ontkend, maar het gerucht wordt door interviews van de coach in de media en door de boosheid van fans opnieuw aangewakkerd, met name vanwege zijn onverzettelijkheid met betrekking tot de terugkeer van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui in het team.

De Atlas Leeuwen kunnen zich niet voorstellen naar het WK te gaan zonder deze twee ploeggenoten. Daarom heeft de FRMF erop aangedrongen de meningsverschillen opzij te zetten om iedereen te kunnen mobiliseren rond het gemeenschappelijke doel om zo ver mogelijk te geraken in de competitie. Maar Vahid Halilhodzic herhaalt telkens dat hij niet zal terugkomen op de zaak van de twee spelers, zelfs als zijn baan op het spel staat.

Lees ook: Vahid Halilhodzic rekent af met critici

Marokko zit in groep F, samen met België, Kroatië en Canada. De voorzitter van de FRMF, Fouzi Lekjaa, wacht op de terugkeer van de coach om een gesprek met hem te hebben, dat van cruciaal belang is voor de toekomst van de ploeg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team