Zoeken

Tarik Tissoudali: "Benzema is mijn voorbeeld"

11 april 2022 - 17:40 - Sport

©

De 29-jarige Marokkaans international Tarik Tissoudali, staat voor een beslissende periode in zijn voetbalcarrière. Hij speelt een belangrijke rol bij zijn club AA Gent. Daarnaast hielp hij Marokko onlangs bij de kwalificatie voor het WK in Qatar. Al deze prestaties zijn andere clubs natuurlijk ook niet ontgaan.

Vorig weekend kon Tarik Tissoudali met een doelpunt en een assist niet voorkomen dat AA Gent tegen Cercle verloor. Hij is ook nog niet helemaal hersteld van de blessure die hij begin maart opliep bij de bekerzege op Club Brugge. "Ik heb daarbij schade opgelopen aan de mediale band, het zal nog wel een tijd duren voordat helemaal hersteld is", vertelt Tissoudali in Het Laatste Nieuws. "Honderd procent is het niet. Soms doet het nog een beetje pijn, maar ik kan er wel gewoon mee spelen. Heel soms houd ik misschien onbewust wat in bij een duel, maar eens de wedstrijd goed op gang is, vergeet ik het. Het kan niet erger worden door te spelen, dat is belangrijk om weten."

Lees ook: Tarik Tissoudali reageert op zaak Ziyech-Mazraoui

Over alle competities heen zit de Amsterdammer intussen aan 21 goals en 7 assists. "In het begin mikte ik nog grote kansen op de paal of de keeper, maar als je je goed voelt, gaat het makkelijker. Ik train ook veel op afwerking, vaak blijf ik daarvoor met assistent-coach Milicevic een halfuurtje na op training. Maar ik heb ook een klik gemaakt in mijn hoofd. Vroeger dacht ik: ’Ik hoop dat ik ga scoren’. Nu denk ik: ’Ik gá scoren’."

Het contract van Tissoudali bij de Belgische club loopt medio volgend jaar af, waardoor de komende weken zeer beslissend zouden kunnen zijn voor de rest van zijn carrière. "Ik bekijk het rustig aan, maar ik moet nu wel de juiste beslissing nemen. Ik ben pas 29 geworden, dan moet je naar het hele plaatje kijken. Eén van de vragen is dan: hoe graag willen ze me houden bij Gent? Ik ben intussen niet meer de speler die van het kleine Beerschot komt, maar beschouwen ze me ook als een grote speler? Ik ben op een punt gekomen dat ik zo hoog mogelijk wil spelen. Dat kan ook bij Gent, maar er komen veel dingen bij kijken. Wat gaat de trainer bijvoorbeeld doen? Ik heb een goeie klik met onze coach, maar zijn contract loopt af. Het is belangrijk voor mij om te weten of hij blijft."

In december werd hij door Marokko opgeroepen als invaller voor de Afrika Cup en scoorde hij twee goals tegen Congo. Mede door deze treffers is Marokko gekwalificeerd voor het WK. "Ik wilde tonen dat ik ook bij de nationale ploeg een meerwaarde kan zijn. Ik heb punten gescoord bij de bondscoach. Meneer Halilodzic heeft me graag, dat voel ik wel. Weet je: ik wil nog altijd vooruitgaan. Ik ben intussen 29, ik heb een lange weg afgelegd. Maar dan kijk ik naar iemand als Benzema, die zich op zijn 34ste nog opwerpt als een kandidaat voor de Gouden Bal. Hij is een voorbeeld om zelf ook nog vooruitgang te maken."

Lees ook: Tissoudali’s doelpunt als eerbetoon aan kleine Rayan

Het WK, "daar wil elke voetballer toch naartoe? Het WK én de Champions League, dat zijn de dingen die ik wil bereiken. Bij het WK in Rusland heeft Marokko het niet gehaald in een groep met Spanje en Portugal, maar de spelers die er toen bij waren, vertelden me hoe het wel leek alsof er over de hele wereld Marokkaanse supporters waren. We zitten in een moeilijke groep met België, Canada en Kroatië, maar je weet maar nooit wat er op een toernooi kan gebeuren. Ik kijk er geweldig naar uit."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team