Zoeken

Medhi Benatia bemiddelde tussen Hakim Ziyech en bondscoach

27 maart 2022 - 20:20 - Sport

©

Voormalig Marokkaans international Medhi Benatia heeft zich uitgelaten over de weigering van Hakim Ziyech om zich bij de nationale ploeg aan te sluiten voor de play-offs van het Wereldkampioenschap. Hij vertelt dat hij tevergeefs probeerde te bemiddelen in de zaak.

In een interview met Foot Mercato sprak de voormalige aanvoerder van de Atlas Leeuwen over de breuk tussen Hakim Ziyech en de coach van het Marokkaanse elftal, Vahid Halilhodžić.

Lees ook: Verzoening Vahid Halilhodzic en Ziyech-Mazraoui onmogelijk

"Het probleem van Ziyech is dat hij niet wil terugkomen omwille van een gebrek aan respect. Het is iets tussen hem en de bondscoach. Ik krijg vaak de vraag of ik er die dag bij was. Ik weet dat Ziyech van zijn land en van het nationale team houdt. Hij heeft altijd zijn uiterste best gedaan. Ik probeerde om met hem te spreken als supporter, maar hij wilde enkel zijn keuze uitleggen," vertelt Benatia.

Lees ook: Ziyech neemt pauze in New York met NBA-match

"Naar mijn mening zal hij niet terugkomen zolang Vahid er is," voegde Benatia daaraan toe. "Ik wil niet zeggen dat hij nooit meer terug zal komen, want dat hoop ik niet en hij is nog jong. Als we doorgaan naar de Wereldbeker, hoop ik dat hij alsnog van gedachten verandert en toch wil terugkomen. Marokko verliest met hem een belangrijke speler van het niveau van Mahrez in Algerije of Salah in Egypte. Het is jezelf in de voet schieten. [...] Ik vertelde Ziyech dat hij, ondanks zijn geweldige carrière op clubniveau, met de nationale ploeg iets miste dat onvergelijkbaar is".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team