Zoeken

Vahid Halilhodzic rekent af met critici

20 april 2022 - 17:40 - Sport

©

Bondscoach Vahid Halilhodzic van de Atlas Leeuwen ligt nu reeds weken onder vuur. Hij reageerde op verschillende onderwerpen waarover veel wordt gesproken, waaronder de kwalificatie voor het WK-2022, speculaties over zijn vertrek, de uitlatingen van Fouzi Lekjaa en de netelige kwestie van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui.

In een interview met de Kroatische media Sportske Novosti, sprak de Frans-Bosnische coach over de beslissende ontmoeting over zijn toekomst met voorzitter Fouzi Lekjaa van de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Hij straalde daarbij vertrouwen uit en benadrukte zijn sportieve staat van dienst. "Weet je waar ik vandaan kom? Van Jablanica! En dat is vooral bekend voor het graniet! Ik ben vervaardigd ui Jablanica graniet," zei hij. "De resultaten spreken voor zich, Marokko is aan het winnen. Ik heb verder niets te zeggen," voegde hij eraan toe. Hij maakt zich duidelijk geen zorgen om een ontslag.

Lees ook: Voetbalbond wil terugkeer Ziyech en oefent druk uit op bondscoach

Halilhodzic werd ook opnieuw geconfronteerd met vragen over Hakim Ziyech, maar hij hield vol dat hij niet over het onderwerp wil praten. De FRMF stelt alles in het werk om de twee partijen te verzoenen, maar de bondscoach is niet van plan om van gedachten te veranderen. Hij wil zich concentreren op de huidige groep, die goed heeft gepresteerd.

De coach vertelde dat hij zijn ploeg goed gaat voorbereiden op de Wereldbeker, met name via vriendschappelijke wedstrijden. "Kroatië was vier jaar geleden verliezend WK-finalist, België werd derde in Rusland en Canada eindigde als eerste in hun kwalificatiegroep. Ik zou niet wijs zijn als ik zeg dat alles mogelijk is op het WK. Maar we zullen proberen om voor een verrassing te zorgen!", aldus de bondscoach.

Lees ook: Faouzi Lekjaa vraagt bondscoach "kalmte te herstellen"

Marokko is ondergebracht in groep F samen met België, Kroatië en Canada. Het koninkrijk zal in zijn eerste wedstrijd geconfronteerd worden met Kroatië, tweede van het wereldkampioenschap 2018 in Rusland, daarna zal het tegen België en Canada moeten spelen.

Bladna.nl