Zoeken

Vahid Halilhodzic ontslagen vanwege vete met Ziyech?

13 april 2022 - 16:20 - Sport

©

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse Voetbalbond FRMF, maakte zich recent nog sterk voor de terugkeer van de Marokkaanse internationals Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui in de nationale ploeg, voor het WK 2022 in Qatar. Hij zou zelfs de coach van de Atlas Leeuwen, Vahid Halilhodzic, met ontslag hebben bedreigd.

"Niemand kan ontkennen hoe goed Ziyech en Mazraoui zijn. In elke situatie ontstaan weleens problemen. Die moeten we corrigeren, zodat Ziyech en Mazraoui terug kunnen keren bij het nationale team," zei de bondsvoorzitter in een interview met nu.nl. Volgens hem zijn problemen inherent aan elke organisatie. "We zullen ze op de beste mogelijke manier oplossen, zodat de nationale ploeg de trots kan worden van alle Marokkanen," beloofde Fouzi Lekjaa.

Lees ook: Vahid Halilhodzic reageert op uitspraken Faouzi Lekjaa

Het klikt al enkele maanden niet meer tussen Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en de coach van de Atlas Leeuwen. De Marokkaanse voetbalbond plaatste de spelers vorige maand nog op de selectielijst voor de wedstrijd van de Atlas Leeuwen tegen de Democratische Republiek Congo in de play-off voor het WK-2022 in Qatar, maar de spelers reageerden verrast en besloten niet in te gaan op de uitnodiging. In het kielzog hiervan kondigde Ziyech zijn internationale pensioen aan.

Lees ook: Baas Marokkaanse voetbalbond spreekt over toekomst Vahid Halilhodzic

Halilhodzic ligt nu al maanden onder vuur in Marokko vanwege het passeren van Ziyech en Mazraoui. Hij heeft momenteel nog steeds de steun van FRMF, maar dat kan veranderen. "Vahid heeft onze steun voor nu, maar niets staat vast. Hij is niet onaantastbaar of onvervangbaar. Als de tijd rijp is, zullen we een beslissing nemen," aldus Fouzi Lekjaa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team