Zoeken

"Final offer Gent voor Tarik Tissoudali getuigt van weinig waardering"

27 april 2022 - 11:40 - Sport

©

De 29-jarige Marokkaanse international Tarik Tissoudali was zondag niet aanwezig bij Gent. Hij is volgens zijn zaakwaarnemer overbelast en daarom bouwt hij nu een rustperiode in. Maar zaakgelastigde Menno Groenveld wil het vooral hebben over de afgebroken contractbesprekingen met Gent.

"Ik wil best aangeven hoe die onderhandelingen gestrand zijn", zegt Menno Groenveld van Pure Sportsmanagement aan Het Nieuwsblad. "Kijk, Tarik heeft dit seizoen 25 doelpunten gemaakt en veel goede wedstrijden gespeeld. Aangezien hij heel ambitieus is, moet hij eigenlijk de stap hogerop zetten en zichzelf daar weer testen. De interesse is er ook, niet alleen van Valencia, maar ook van andere Spaanse en Engelse clubs. Maar Michel Louwagie heeft te kennen gegeven dat Tarik niet te koop is, voor geen enkel bedrag. Niet voor 5 miljoen en niet voor 10 miljoen."

Lees ook: Tarik Tissoudali: "Benzema is mijn voorbeeld"

"Oké, dat is op zich geen probleem", zegt Groenveld. Tarik staat ook open voor een verlengd verblijf. "Maar in maart zijn die besprekingen begonnen met een heel flauw voorstel. Amper 20 procent meer dan wat hij nu verdient. We hebben nadien wel contact gehouden, maar vorige week kwam er een finaal voorstel, waarbij hij zo’n 25 procent meer zou krijgen. En daarmee komt hij bijlange na nog niet bij de toppers van Gent terecht. Hij blijft ermee in de middenmoot of misschien zelfs onder de middenmoot. Voor één van de betere en meest efficiënte spelers in België, die betrokken is bij 43 procent van de goals in de competitie, vinden we dat getuigen van weinig waardering en zeer teleurstellend. Zeker omdat Gent zonder hem haast niet scoort of wint. Het kan gewoon niet zijn dat je Tarik een ’average’ contract aanbiedt, want hij is niet ’average’, hij is een topspeler. Maar de directie laat dus duidelijk zien dat ze niet zoveel vertrouwen in hem heeft dan ze zegt."

Groenveld en Tissoudali beschouwen de onderhandelingen dan ook als mislukt. "Gent sprak zelf van een ’final offer’ en dus hebben wij per mail bevestigd dat wij de onderhandelingen als afgebroken en mislukt beschouwen", zegt Groenveld. "Want als je zegt dat je een speler onder geen beding wil verkopen, omdat hij zo belangrijk is, moet je hem natuurlijk wel in de top van je salarishuis plaatsen. Nu zeg je dat een verkoop van Tarik onbespreekbaar is, waarmee je dus aangeeft dat je geld genoeg hebt, want anders zou je hem wel verkopen voor een mooi bedrag. Maar als je dan bij het contractvoorstel zegt dat er niet genoeg geld is, onder meer vanwege corona en socialezekerheidbijdragen, is dat heel tegenstrijdig. Ik zou zeggen: koop een speler minder en zet dat budget bij Tarik."

Lees ook: Tarik Tissoudali reageert op zaak Ziyech-Mazraoui

Tarik Tissoudali heeft een contract tot medio 2023 bij AA Gent en men mag er volgens Groenveld zeker van zijn dat hij zich tot de laatste dag zal inspannen. "Want hij is graag in Gent en respecteert de fans enorm. Hij is de club ook dankbaar voor de transfer die hij vanuit Beerschot gemaakt heeft. Maar desnoods doet hij zijn contract uit, ja. En dan zien we in januari wat er op ons pad komt. Het zou mooi zijn mocht Gent alsnog daadkracht en ambitie tonen, maar daar rekenen we nu even niet meer op. Tarik moet nu vooral tot rust komen na een lang en zwaar seizoen. De voorbije twee maanden speelde hij bijvoorbeeld met een bandage rond de knie, om geen wedstrijden te missen en belangrijk te zijn voor Gent, waarmee hij de beker won, en de nationale ploeg van Marokko, die hij met twee goals richting WK trapte. Na het seizoen zien we dan weer verder", aldus Groenveld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team