Zoeken

Marokkanen onterecht beschuldigd van verkrachting in Malaga

4 juni 2022 - 11:20 - Wereld

©

Een Guatemalteekse vrouw die op een strand in Malaga in het zuiden van Spanje door drie mannen van Marokkaanse afkomst verkracht zou zijn geweest, heeft haar klacht ingetrokken terwijl de gerechtelijke procedure nog aan de gang was.

Het vermeende slachtoffer, dat dinsdag voor de rechtbank van Malaga verscheen, trok haar klacht in, waarna de rechtbank de twee jongemannen die als vermeende daders van de groepsverkrachting op het strand van Malagueta waren gearresteerd, heeft vrijgelaten, vertelden gerechtelijke bronnen aan EFE.

Lees ook: Ceuta: ten onrechte beschuldigde Marokkaanse zoekt gerechtigheid

Vóór hun vrijlating nam de rechtbank de paspoorten van de twee beklaagden in beslag en verbood hen het Spaanse grondgebied te verlaten. De rechter heeft tot hun vrijlating besloten nadat hij door de eenheid voor gezins- en vrouwenbescherming (UFAM) in kennis was gesteld van het bestaan van een getuige, een vriend van het slachtoffer, die op de dag van de vermeende verkrachting bij haar was.

De getuige vertelde aan de plaatselijke politie dat hij verschillende berichten van het slachtoffer heeft waarin zij "toegeeft dat ze niet seksueel is misbruikt, maar dat het om een relatie met wederzijdse toestemming gaat". De vriend van het slachtoffer bevestigde later ook voor de onderzoeksrechter dat de verklaringen van de Guatemalteekse vrouw als doel hadden om een "legaal verblijf in Spanje en economische hulp" te verkrijgen.

Lees ook: Marokko: wereld-Marokkaanse ten onrecht van ontvoering beschuldigd (video)

De twee vermeende daders werden op 10 mei aangehouden en een derde werd op borgtocht vrijgelaten. Ze zijn 19, 30 en 31 jaar oud en werden in de nacht van zondag 8 mei gearresteerd op verdenking van aanranding en beroving met geweld en intimidatie, aangezien de bezittingen van het slachtoffer bij een van hen werden aangetroffen tijdens hun arrestatie. Volgens het onderzoek was de vrouw dronken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team