Zoeken

Marokkaan sluit zoon (10) jaar lang op in kamer in Spanje

28 maart 2022 - 11:40 - Wereld

©

De politie heeft een in Spanje wonende Marokkaan aangehouden voor de mishandeling van zijn 10-jarige zoon. Hij wordt ervan beschuldigd de jongen een jaar lang opgesloten te hebben gehouden in een kleine kamer in een huis in Málaga.

De 47-jarige man werd volgens het Centrum voor Jeugdbescherming, verwaarlozing van kinderen en vrijheidsberoving ten laste gelegd. De rechter heeft hem het contact met zijn zoon verboden. Bovendien werd zijn paspoort ingetrokken. De 40-jarige kreeg een verbod om het land te verlaten. Het kind wordt onderzocht om de omvang van de emotionele en psychologische schade vast te stellen.

Lees ook: Marokkaanse gearresteerd voor achterlaten zoon in Spanje

De arrestatie van de Marokkaan die in het buitenland woont, volgde op een onderzoek naar de leefomstandigheden van de jongen. De Spaanse overheid ontving informatie dat de verdachte zijn zoon mishandelde. Op 25 januari 2022 kregen de speurders een gerechtelijk bevel om toegang tot de woning te krijgen. Toen ze aankwamen, vonden ze de jongen "geïsoleerd" en "opgesloten" in een kamer in zijn eigen huis. De minderjarige vertelde hen dat hij al een jaar zijn kamer niet had verlaten, behalve om naar het toilet te gaan. Hij zei ook dat hij het grootste deel van zijn tijd doorbracht met het spelen van videospelletjes en het kijken naar tv, zonder contact te hebben met andere mensen.

Lees ook: Marokkaanse in Spanje bekent: "baby met opzet laten sterven"

Deze verklaring werd bevestigd door de tante van de minderjarige en haar zoon. Zij wonen op hetzelfde adres als de minderjarige. Zij getuigden dat zij de jongen maandenlang niet hadden gezien omdat hij de hele tijd in zijn kamer verbleef.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team